Sydsnickeri AB Spacer
Vi     Skapar     Lösningar    
Background
Byggnadsdetaljer   |   Byggnadsvård   |   Ramverk   |   Inredningar   |   Möbler   |   Design   |   Skyltar    
Spacer
Vasaloppets Internetsidor

Ovan ser du Vasaloppets hemsida under loppet 2002.

Vasaloppets Internetsidor träffades av över 61 miljoner besökare under Vasaloppet 2000. Det var Sveriges mest besökta sida någonsin. Vi använde Sveriges i särklass största datorer som server under Vasaloppet, IBM's vassaste maskiner på KTH. Tack vare IBM klarade vi anstormningen utan problem. Värre var det med den nya tjänsten - Resultat via SMS. Backloggen var över tre-fyra veckor på de sista SMS som beställdes på Vasalopps-söndagen. Telias SMS-server fick verkligen arbeta sig varm det året. Ingen kunde ana succen med dessa "SMS-Resultat"

Omslag på Vasalöparen 1993

VASALOPPET

Vi har arbetat med Vasaloppet sedan 1992. Det har blivit många olika uppdrag, från skyltar - tycksaker - Internetsidor - grafik - kartor - bilder - skyltfönster - montrar i museet - affischer etc etc.

Det största projektet var ändå Internetsidorna. Du ser några sidor till vänster som Du kan klicka på. Vi gjorde allt från grafik och design till programering. Tidningen Resumé hade en tävling "Webbspelen" och vi kom på en hedrande 3:e plats bland alla webbsidor i Sverige, producerade av dom etablerade reklambyråerna i storstaden. Med tanke på vår storlek så är det riktigt roligt.

Till höger ser Du en 3-D grafik vi skapade till 70-års loppet 1993. Det är en ren datasimulering som gick i TV, 1993, på den tiden var det inte så vanligt med data-animeringar, men idag är ju i stort sett alla filmer till stor del data-animeringar. Vi är lite stolta över den trots sin enkelhet. Bilden visar fyrverkeriet som omslag på Vasalöparen. Det gjordes affischer , trycksaker, vykort, tryck på talrikar, pins plus en massa annat av bilden.

Vasaloppets Internetsida för tävlingarna Grafik från Vasaloppets Internetsidor GRAFIK,

Det skapades oerhört mycket grafik för dessa sidor, totalt var det över 53 000 filer! plus alla databaser.

Till höger ser Du en bild som användes på skidkungen - Mora-Nisse Karlssons presentationssidor.

Vasaloppets Internetsida för resultatsökning Vasaloppets Internetsida för pressen
Specialsida vid presentation av åkare Bilden till vänster visar den databasgenererade bild man får då man söker resultat och mellantider, medelhastighet osv för en åkare.

Varje åkare har ett chip kring sin fotled, som skicksr signaler vid flera "kontroller" längs banan. Resultaten från dessa "avläsningar" resulterar sedan i den information som presenteras för respektive åkare.

Sydsnickeri  Square  E-post: info@sydsnickeri.se