Sydsnickeri AB Spacer
Vi     Skapar     Lösningar    
Background
Byggnadsdetaljer   |   Byggnadsvård   |   Ramverk   |   Inredningar   |   Möbler   |   Design   |   Skyltar    
Spacer
Delar tillverkas

RAMVERK I DALARNA

Ramverket är tillverkat av PartelowHus,
trademark of Erik Partelow Design

Delarna tillverkas likt ett stort plockepin. Det tar lite tid att tillverka alla delar till ett hus. I det här fallet är det inte så svårt, men vissa takstolskonstruktioner kan var mycket komplexa, men det är en annan historia.

Blocken sågas i denna bandsåg, Wood Mizer från USA, sedan är det mycket hantverk och till slut har man alla delar för att åka ut i skogen och sätta upp huset.

Hopsättning av första vanten Här sätts delarna ihop, dymlingar slås i och snart blir det dags att resa första vanten...härligt.

Vid sådana här arbeten är vårat verktyg från 1820 en ren fröjd att använda. Fågelkvitter och handverktyg, mys....

Vår specialborr från 1820

Hopmontering av ramverk Varje vant, tvärsektion, reses med mobilkran och tvärstravor sätts på plats. Delarna är uppmärkta sedan tidigare, så det är bara att plocka på. Förr i tiden restes dessa för hand med långa störar och mycket folk, idag är det mobilkran som gäller.
Ramverk på dalska Och på några timmar har man rest ett helt hus.

Är det inte fantastiskt? Ramverk på dalska.

Gå till Ted Bensons sida och njut av en del större hus och mycket vackra ramverk. I USA har det blivit mycket populärt med dessa hus, här i Sverige har vi precis börjat bygga med denna vackra teknik. Vi har mest gjort mindre hus, skärmtak och dörrtak, några växthus.

Sydsnickeri  Square  E-post: info@sydsnickeri.se