Sydsnickeri AB Spacer
Vi     Skapar     Lösningar    
Background
Företaget   |   Historien   |   Vår filosofi   |   Garanti   |   Underhåll och skötsel   |   Referenser   |   Kontakta oss    
Spacer

Snickerier och bladguld

HISTORIEN BAKOM SYDSNICKERI

Fröet såddes i slutet på 70-talet i en liten snickarbod i Mora. En person med ett extraordinärt intresse för trä och design, startade sin verksamhet. Det hela började med att den starkaste supportern & visionären men framförallt vännen, Peter Östlund, absolut ville att jag skulle göra något av hans uthus som innehöll en gammal oanvänd vedbod.
Peter är en person som inte har motstycke. Han har en "tumme med ekonomi" som ingen annan. Han ville öppna en sommarbutik intill Mora Kyrka. Peter skapade en profil för butiken och sedan byggde vi två om uthuset under våren 1982 till en mycket annorlunda butikslokal. Det var så Mora Boden grundades. Butiken blev en succé från första dagen och är fortfarande efter mer än 25 år en attraktion i Mora. Butiken är endast öppen under sommaren och omsätter lika mycket under den tiden som dom andra turistbutikerna gör under hela året...tillsammans!

Ett stort tack Peter, för all din outröttliga support genom åren, TUSEN TACK!

Om förhållandena från början var enkla var affärsfilosofin desto mer ambitiös: att skapa produkter av hög kvalitet och rätt design för ändamålet. Målsättningen är fortfarande densamma:

Skapa rätt design, med rätt kvalitet, i rätt tid.

Våra uppdrag varierar mycket, allt från skyltar med avancerad design till omfattande specialinredningar. Vi tvekar inte att använda nya material, eller kombinationer av trä och material som glas, metall sten, komposit, etc - egenskaper som skiljer oss från de andra snickerierna.

Sydsnickeri  Square  E-post: info@sydsnickeri.se