Sydsnickeri AB Spacer
Vi     Skapar     Lösningar    
Background
Byggnadsdetaljer   |   Byggnadsvård   |   Ramverk   |   Inredningar   |   Möbler   |   Design   |   Skyltar   |   Energi
Spacer
Skyltfönstret mot sidogatan

MADE IN SWEDEN SHELFSTORE, Cambridge MA

Den första butiken som jag öppnade i USA var den i Cambridge, MA. Granne med Harvard University var av stor fördel, många behövde bokhyllor som var byggbara, starka och lättflyttade. UNIVERSAL-hyllan blev en succe.
Dom första åren var mycket av utbildning av kunderna, men sen rann det bara på av farten. Den ena kunden efter den andra berättade, och visaded för den andra.

Disply inne i butikenVi behövde inte mer än fylla de beställningar som kom in. Rörelsen datoriserades 1983 med ett butikssystem som utvecklades Mahan Sing Kalsa, ett ekonomi-snille från Harvard Business School med egna klädbutiker. Vi fick vara med i en fantastisk utveckling av detta datasystem, dels fick vi vara med i själva utvecklandet genom att vi testade det och kom med nya funktioner som vi tyckte var bra, men även genom att användarna växte mycket fort i antal. Utvecklarna växte till med tiotal varje år. Systemet var bra, snabbt och helt integrerat i vad vi gjorde. Jag förstod inte då hur bra det var, först senare när jag tillbaka i Sverige behövde ett liknande system. Tyvärr var det bara engelskspråkigt, så jag brukade det bara några år i Sverige. Jag har Mahan att tacka för mitt intresse för datorer och förståelsen hur dom "tänker". Dom är fantastiska verktyg...men bara om man använder dom rätt. Hur som helst hade vi inte kunnat växa som vi gjorde, med kontroll, om vi inte hade haft datorer. Vi hade full koll på allt vill jag påstå.
En oerhört skön känsla, som kom kunderna till gagn.

Salescounter

Inredningen förändrades med åren, då vi fick en bredare kundkrets, arkitekter och studenter hade liksom olika behov. Efter 4-5 år behövde vi öppna ytterligare en butik, mer exklusiv i sitt utbud.

Mot kontoretEn av våra kunder, Barry LIBERT, ville att vi skulle öppna en butik i bottenvåningen på hans tre ihopbyggda Townhouses som huserade hans eget bolag längst upp, plus en stor arkitektfirma, Archietech, på andra våningen.

Barry Libert

Mot bakre väggen Den nya butiken
Sydsnickeri   Square   E-post: info@sydsnickeri.se