Sydsnickeri AB Spacer
Vi     Skapar     Lösningar    
Background
Byggnadsdetaljer   |   Byggnadsvård   |   Ramverk   |   Inredningar   |   Möbler   |   Design   |   Skyltar    
Spacer
Gavel med vackra tidsenliga detaljer

SELBÄCKSVÄGEN 6, MORA

Kontakta oss gärna om det är något du behöver hjälp med, så ska vi nog hitta en bra lösning.

Husets ansikte, taket med takkupor, cupola, takdetaljer som visar karaktär och stil. Fint detaljarbete och materialval är något som står sig i längden.

Vi hjälper gärna till med råd och tips, om Du behöver.

Fina detaljer kring fönster

DESIGN & PRODUKTION - BYGG FÖNSTER FÖNSTERLUCKOR DÖRRAR BYGGNADSDETALJER

Det här huset är specialritat efter kundens önskemål. Garage, verkstad med kontorsplatser på övervåningen, konferensrum där fyra takåsar möts och ger mycket vackra taklinjer, som avslutas med kupolan i mitten, som avslutas med en tupp i handknackad koppar. Murstocken är en tvåvånings "rörspis" i tegel, som är ansluten till det vattenburna värmesystemet. På övervåningen, med golvvärme och stora golvelement, som kommer från en gammal butik, är det full takhöjd på över tre meter.

Kunden älskar Shaker, Frankrike, Trä, Sekelskifteshus, Amish, Provence, Red Ceder Shingles, hantverk....

Fönstren är i ek, precis som dörrarna. Väggarna är klädda med röd cederträ. Fönsterluckorna är i mahogny med mässingsbeslag, och garageporten är specialtillverkad i douglasgran. Allt plåtarbete är utfört i koppar. Hela huset är byggt i fin kärnfura, OS-kvalite 2:a sortering, lika som alla ramverk, skärmtak, byggnadsdetaljer, foder, profillister. Golven på övervåningen är först klädda med 21mm golvplywood, sedan klädda med kilformad 34mm furuplank med lös fjäder. Otroligt vackra golv. Väggar och tak är alla klädda i kärnrik fura, pärlspont och slätspont.

Alla tak täcktes med upp och nedvänd 21mm pärlspont i furu, för att ge ett vackert utseende. I hörnen på takfoten flätades pärlsponten ihop enligt gammal stil. Se bilden längra ned på sidan. Även skärmtaken kläddes på detta sätt med pärlsont.

Husets ansikte, taket. Gavel med trapp
Detaljer takfot Detaljer ramverk
Detaljer ramverk Ramverkskonstruktion
Ramverk, skärmtak Skärmtak
Skärmtak i trädgård Skärmtak i trädgård
Skärmtak
Sydsnickeri  Square  E-post: info@sydsnickeri.se