Sydsnickeri AB Spacer
Vi     Skapar     Lösningar    
Background
Byggnadsdetaljer   |   Byggnadsvård   |   Ramverk   |   Inredningar   |   Möbler   |   Design   |   Skyltar    
Spacer
Hallen under arbetet

RESIDENCE GARY & SUSAN ROBELEN, Newton MA

Den här renoveringen i Summit Hill, Brookline var lite annorlunda. Den började liksom i fel ände så att säga.

Vi skapade ett bord i polerad aluminium och massiv brons med en 3/4 tums glasskiva ovanpå. Vi stansade ut fyrkanter i aluminiumen och valsade den till en båge.

Kunden kom senare och ville ha ett matchande matbord för 8-10 personer!

Den här gången ville kunden även blanda in betong. Vi gjöt ett betong fundament med frigolitkärna och armerad betong. Glasskivan är 1 tum tjock och blästrad för att framhäva maten på bordet, istället för gästernas ben. Det kan annars vara ganska irriterande att sitta vid ett matbord med klar glasskiva. Man gör så olika saker under bordet då man äter, och det kan man ju få ha för sig själv.

Hallen färdig

Efter alla möbel, ville Robelens att vi skulle renovera hela lägenheten, 2 367 square feet (ca 220 kv meter). Entrehallen var mycket trång och behövde space, vi breddade hallen med speglar och små bord, och för att ytterligare öka bredden lade vi vit marmor diagonalt i ett klassikt Italienskt mönster. Pedistalens skiva är av samma marmor. Det smala glasbordet till höger, har enbart två ben för att lätta upp utseendet.

Specialdesignat soffbord Specialdesignat soffbord
Specialdesignat soffbord

Vi fick i uppdrag att skapa ett sofbord som skulle passa till en matta skapad av en fransk designer, Christian Duc. Mattan var en vacker ullmatta och kunden ville ha något riktigt modernt. Det roliga var att Christian och jag har gemensamma bekanta i Paris och vi hade träffats flera år tidigare, så att skapa ett bord till hans matta var ett lockande uppdrag.

Specialdesignat matbord
Pedistal Bilden till vänster visar pedistalen från hallen som även beställdes för en del andra objekt som man ville visa. Dessa pedistaler försågs med blästrade glasskivor för att främhäva objekten som visades på dessa.
Se ävan bilden överst på sidan, där du ser bordet/pedistalen i en annan del av huset.
Sydsnickeri  Square  E-post: info@sydsnickeri.se