Sydsnickeri AB Spacer
Vi     Skapar     Lösningar    
Background
Byggnadsdetaljer   |   Byggnadsvård   |   Ramverk   |   Inredningar   |   Möbler   |   Design   |   Skyltar    
Spacer
Bild mot entrén

RESTAURANG Citrus, Montréal

Vi hade nöjet att tillsammans med två av Montréals bästa kockar, Claude Beausoleil och Normand Laprise, skapa en helt unik restaurangmiljö från grunden.

Den gemensamma nämnaren var "strömlinjeform", den strömlinjeformade tävlingsbilarna från 20-30 talet, dom gamla sköna flygplanen från 40-talet är vad jag hade i tankarna.
Vi skulle specialdesigna i stort sett "ALLT", ända ner i minsta detalj. Budgeten var naturligtvis inte stor, Claude och Normand var unga och hade inga besparingar.

Bild mot baren

På bilden till vänster ser du den centrala axeln i restaurangen, från baren mot entrén. Du ser även den rullbara dessertvagnen. Bakom vagnen till höger ser du den vridbara droppformade vingen"vridväggen", som kan vridas tillbaka till den konkava belysta väggen för att öppna upp rummet. Vill gäster ha en privat fest, vrids väggan ut 90 grader eller 180 grader för större sällskap.

Ovan ser du detta flex-rum mot baren. I bilden ovan ser du på den vänstra väggen, belysningen gjorda av råa "L" balkar i stål, med lampor bakom. Balkarna fälldes in i falska pelare.

På bilden nedan till vänster kan du se samma typ av balk med belysning bakom.

Bild mot stora rummet

Restaurangen blev en jättesucce. Nu beror det naturligtvis på Normand och Christine Lamarche som hjälper honom i köket.
Hur som helst så blev alla nöjda med funktioner och utseende, lättarbetat och praktiskt. Kunderna lät inte vänta på sig, miljön blev riktigt bra, mahogany ytorna mot de rena putsade ytorna. Belysningen har vi fått mycket beröm för.

Bild mot baren

Det var oerhört givande att ta fram praktiska genomtänkta lösningar på allt, dessertvagnar, porslinsförråd, vridbara väggar för privata fester, osv. Hela personalen var med i framtagandet av en helt superb lösning.

Bild av "pelarskåpen" Bild av veteklädda pelare
Bild av specialdesignade trappräcket På bilden ovan till vänster ser du droppformade mahogany-klädda pelarna som innehåller porslinsförvaringen.

Bilden ovan visar hur vi klädde övriga betongpelare men vete för att få in lite natur i lokalen. Man ser också dessertvagnen i förgrunden, samt det specialritade handräcket, som du kan se till vänster.

Kontakta oss gärna om det är något du behöver hjälp med så ska vi nog hitta en bra lösning.

Skisser på fasaden Designskisser på baren
Idéskisser på rumsatosfären Idéskisser på baren
Idéskisser på förvaringsskåpen Idéskisser på dessertvagn
Idéskisser på trappräcket Idéskisser på trappräcket
Sydsnickeri  Square  E-post: info@sydsnickeri.se