Sydsnickeri AB Spacer
Vi     Skapar     Lösningar    
Background
Byggnadsdetaljer   |   Byggnadsvård   |   Ramverk   |   Inredningar   |   Möbler   |   Design   |   Skyltar   |   Energi   |   Trädgård
Spacer

Stabilt och vackert skärmtak

Vår specialborr från 1820

Hopmontering av en "scarf joint"

RAMVERK

Speciella sammanfogningar...eller som det också kallas i USA "Timber Framing". Tekniken är en mycket gammal byggnadsform som kommer från Europa. Amish folket tog med sig tekniken över till USA och bygger än i dag sina hus och lador precis som dom gjorde hemma i Nederländerna på 17-1800-talet. På senare år har detta sätt att bygga, blivit mycket populärt i USA, England och Frankrike. Vi var i många år dom enda svenska medlemmarna i "The Timberfarmers Guild" i USA, någon motsvarighet till detta gille, finns inte i Sverige. Idag är vi en handfull svenskar som bygger med denna teknik.

Det är en vacker och mycket bra byggnadsteknik. Beprövad under århundraden, praktisk och hållbar. När man sedan kan göra stommen vacker genom vackra former på strävor, handhyvlade ytor, kantdeckoreringar med fina avslut, dymlingar av kontrasterande träslag, och så vidare. Ja, då njuter även en möbelsnickare att arbeta med dessa stora "timber". Tänk er en fin altan med skärmtak eller varför inte en vacker carport.

Gå till den här sidan om som visar hur vi gör ramverkskonstruktioner, för att se hur vi ibland arbetar. I detta fallet så tillverkade vi stommen på plats hos kunden. Ramen i det här fallet var till ett garage och kunden ville att den skulle vara "rå" precis som en lada från förr i tiden.

Här är några bilder från ett ramverksprojekt i Dalarna, i vacker miljö.

Döm själv, vad tycker du?

Äkta ramverkskonstruktioner

DÖRRTAK

Vi tillverkar dörrtak/skärmtak över dörr, i olika design, helt efter dina mått, konstruerat med ramverkskonstruktion. En vacker lösning för att både försköna och skydda entrén, men även gäster, från vädrets makter.

MGK's Pergola och AdirondackstolarPERGOLAS

Vi gör alla våra ramverkskonstruktioner på ÄKTA vis, INTE med spik eller bultar.

Skärmtak mot innergård i MoraGÅRDSPORTALER
Sydsnickeri   Square   E-post: info@sydsnickeri.se